A debreceni biodoboz útja

2013. Április első hétvégéjén (Április 5 – 6) Debrecenben, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartott előadást a Közösségi Mezőgazdálkodásról, melyhez azóta egy kiadvány is elkészült. Ezt a debreceni csatlakozók  az első dobozban meg is kapták.

A Zöldellő Univerzum előadás sorozat keretében a Romkertben zajlott az első találkozó, amelyet a Rónaőrző Természetvédelmi Egyesület szervezett meg a debreceni érdeklődők számára. A hosszú előzetes egyeztetés sikere az indulás, köszönjük a lehetőséget.

Én itt hallottam először erről a kezdeményezésről s ma Magyarországon már vannak olyan közösségek, akik ebben a formában tevékenykednek közösen.

  • Miskolci Pro Lecsó, Bioéléskamra
  • Szegedi, Évkerék Ökotanya
  • Érdi, Natúr Kosár
  • Tahitótfalui, Három Kaptár Biokert
  • Budapesti, Szatyor Bevásárló Közösség, Neked Terem

(ha kihagytam egy éppen alakuló közösséget, pótolni fogom – megígérem)

S ma már bejelenthetjük, hogy elindult a Debreceni Doboz Rendszer is. Első közösségi eseményünk 2013. Augusztus 31. – én volt Erdődi Imre Biogazdaságában http://erdodi.hu/. Az első doboznyi “biozöldség” átadása pedig Szeptember 5. – én (Új Hold napján) a Termelői Udvaron történt meg.

Június 22. – én ellátogatott Debrecenbe Josy Taramarcaz és Astrid Gerz a svájci AGRIDEA-tól, akik már több hasonló kezdeményezés indulását segítették, a Tudatos Vásárlók Egyesülete segítségével, akik biztosították a feltételeket, mint például egész napos francia tolmács. A helyszín a Bioudvar volt, Zsuzsa a házigazdánk, finom uborkakrém levessel és kapros süteménnyel készült, melyet zakuszkába mártogattunk. S Ő ajánlotta fel, hogy a dobozok átadását megtehetjük a Termelői udvaron, ahol lehetőség van találkozni más termelőkkel is. Mi ezt szívesen fogadtuk.

Ezen a napon vállaltuk el Imrével és Andrással, hogy közösen neki állunk és megpróbáljuk a saját, helyi adottságoknak megfelelően a lehető legjobb tudásunk szerint a szervezésnek. Ennek gyümölcséről ezen a honlapon fogunk írni, így nyomon követhető lesz  próbálkozásaink, elképzeléseink megvalósulása.

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk! Igyekszünk minél hamarabb válaszolni.

Küldés

Copyright © 2013-2017 BioDoboz.hu | Tárhely és domain szolgáltatónk: Domain-Tárhely.net. | Honlapkészítés: Tsend

Jelentkezz be!

vagy    

Elfelejtetted a belépési adataidat?

Create Account