Biogazdaság látogatás

Sziasztok,

 

Szeretettel várunk az Erdődi Biokertbe, ha a Közösség Által Támogatott Mezőgazdálkodás (KATÁM) biodoboz rendszeréről szeretnél többet megtudni vagy csatlakozni.

Ideje: 2015. Április 25. (Szombat)
Készítettünk egy doodle táblázatot, ahol kettő kezdési időpontot adtunk meg. A két időpont között annyi különbség van, hogy ha a délelőtti nyer a szavazatok alapján, akkor közös főzés lesz, ha a délután akkor pedig batyusra szervezzük a találkozást.

http://doodle.com/gefqwf4mrpmf66vc

Ha az első időpontot kapja a legtöbb szavazatot, akkor Tárkonyos burgonya levest fogunk készíteni.

Nincs hozzászólás

Válaszolj.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Augusztus utolsó napján tettünk egy nagy sétát az Erdődi Biogazdaságban, ahol láthattuk, honnan is kerül a biozöldség a dobozba. Jó volt látni a friss paprikát, répát, paradicsomot falatozó embereket. Imre mesélt arról a ‘munkáról’, ami embert próbáló – olykor, olykor, mint most, amikor csapadék öt hétig nem esett és a hatodik héten is csak alig – alig. S közben nagyon örült a sok kíváncsi tekintetnek s a kérdéseknek. Mindenki számára kiderült, hogy mit jelent számára a Föld, az Anyaföld.

 Júliusban voltunk először nála, amikor a cékla, még alig, hogy csak egy kis sziklevéllel kandikált ki a földből, a paprikák még a virágzás idejében jártak s a napraforgók tányérjai még sárgálltak. Most bő egy hónap elteltével a cékla már kifelé törekszik a földből, a paprikák bőségesen teremnek, a napraforgók pedig már magtalanok.

a véget nem érő híres hajdúhadházi káposzta fajta, a sor végén, csúcsos káposzta, brokkoli, póréhagyma, zeller, kelkáposzta

káposzta közelről

paprika
s a már kiutat kereső cékla (levele ehető)
Baracklevelű keserűfű féle (Magyarországon őshonos gyomnövény, jó talajt jelez)
A levelek és fiatal hajtások levélzöldségként használhatók. Többnyire azonban gyomnövényként kezelik, ritkán termesztik. A népi gyógyászatban hasmenés és fertőző betegségek ellen használták, a friss levelekkel vérzést csillapítottak.” (világhálóról összeszedett tudnivaló)
S egy Szív rajzolódik ki a levelén.

Az asztalon sok finomság helyet kapott. Volt kemencés és sütőben sült házi kenyér, kétféle ízesítésű házi lekvár, kenyérre kenhető finomságok s innivalók – citromfű és bodza ízben, mind, mind a kamra polcáról. Az estét egy bográcsban készült lecsóval zártuk.

A találkozó nyitott volt, a beszélgetés kötetlen, az arcok mosolygósak, az ízek finomak s a legapróbb kis leány pedig boldog.

Imre összeállított egy doboznyi zöldséget, amelynek az első átadási ideje Szeptember 5. – e Csütörtök, Debrecenben a Termelői udvaron.

a képen nem látható a teljes doboz tartalom, mert van ami elbújt benne….

Várunk titeket….

Baráti üdvözlettel: Imre, Szilvia, András

Már csak négy nap.

2 hozzászólás
  1. Katona Ilona 4 év ezelőtt

    Sajnálom, hogy nem lehettem ott.

    • szilvia kiss 4 év ezelőtt

      Hamarosan lesz újabb alkalom találkozni, ez már csak tőlünk függ….:-)

Válaszolj.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk! Igyekszünk minél hamarabb válaszolni.

Küldés

Copyright © 2013-2017 BioDoboz.hu | Tárhely és domain szolgáltatónk: Domain-Tárhely.net. | Honlapkészítés: Tsend

Jelentkezz be!

vagy    

Elfelejtetted a belépési adataidat?

Create Account