Édeskömény kurkumás zabbal

Sziasztok,

 

Édeskömény kurkumás zabbal

 

Hozzávalók:

édeskömény, hagyma, petrezselyem

zab, vaj

fekete szezámmag, só, frissen őrölt bors, kurkuma, friss bazsalikom  – zsályalevél

 

Házi vajon a fekete szezámmagot kipattogtattam. Az édeskömény külső rétegét eltávolítottam, felszeleteltem tetszőleges formára, s a házi fekete szezámos vajra helyeztem a hagymával és a karikára vágott petrezselyemszárral s fedő alatt pároltam

Ezalatt elkészítettem a zabot. 1 bögre zabot (1,5 dl) szárazon egy kis edényben pirítottam, kurkumával színesítettem s háromszoros vízzel felöntöttem s fedő alatt elkészítettem. (ez max: 8 – 10 perc).

Amikor a vajas édeskömény megpárolódott, hozzá tettem a zabot összeforgattam és tálaltam.

Saláta levelekre helyeztem és a tetejét bazsalikom és zsályalevéllel szórtam meg. Mellé egy könnyű nyári salátát fogyasztottam (mely a Hetedik Étel – Élet – Lét Mandalából született).

Jól illik mellé a natúr kecskesajt, ami a Tündérkert Kézműves Sajtműhelyből került az asztalra s így az étel mellé :-).

 

édeskömény2

Nincs hozzászólás

Válaszolj.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk! Igyekszünk minél hamarabb válaszolni.

Küldés

Copyright © 2013-2017 BioDoboz.hu | Tárhely és domain szolgáltatónk: Domain-Tárhely.net. | Honlapkészítés: Tsend

Jelentkezz be!

vagy    

Elfelejtetted a belépési adataidat?

Create Account