Harmadik Tavaszi doboz recepttel

Sziasztok!

 Közös cseresznyézés közepette elfogytak a tegnapi biozöldségek.

DSCN4284

Receptek

Zabos sárgarépapüré mangoldba töltve salátával

Hozzávalók:

2 szál mangold, 4 szál újhagyma, tölgylevél saláta, 2 db retek, 2 csokor petrezselyemzöld

3 evőkanál (vagy 4 – 5 ki mennyire szereti) sárgarépapüré,  12 – 15 dkg zabpehely, borsikafű,  curry, garam masala, őrölt kömény, só, frissen őrölt bors, olaj, almaecet

A zabot szárazon egy kevés ideig pirítottam, curryvel és garam masalával, őrölt köménnyel fűszereztem, majd kétszeres vízzel feltettem főni (hogy inkább száraz maradjon és a sárgarépapüré majd lágyít rajta, mert egyéb kötőanyagot nem használtam). Amikor már majdnem elfőtte a vizet hozzáadtam a sárgarépapürét kettőt kavartam rajta és lehúztam a tűzről. Ekkor kevertem hozzá 2 szál szárával apróra vágott újhagymát, a két csomag aprított petrezselyemzöldet, a borsikafüvet, sót és borsot. Kihűlés után hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.

A mangoldot megmostam s egy kevés ideig egymásra helyezve a hűtőbe tettem, ezzel kicsit könnyebben hajlíthatóvá, formázhatóvá vált.

Elkészítettem a salátát, amihez a hagymát és a retket is karikára vágtam, majd a tölgylevél salátával, sóval, almaecettel, kevés olajjal összeforgattam és tálaltam.

A mangoldba helyeztem egy kis adag krémet és feltekertem, mellé salátát halmoztam.

Igazán egy kerek éjszaka kellett neki, hogy az ízek megfelelő harmóniába kerüljenek egymással.

DSCN4306

Jó étvágyat kívánok hozzá! Váljék Fénnyé bennetek!

 

Nincs hozzászólás

Válaszolj.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk! Igyekszünk minél hamarabb válaszolni.

Küldés

Copyright © 2013-2017 BioDoboz.hu | Tárhely és domain szolgáltatónk: Domain-Tárhely.net. | Honlapkészítés: Tsend

Jelentkezz be!

vagy    

Elfelejtetted a belépési adataidat?

Create Account