Húsmentes “vadas” spaghetti tésztával

Sziasztok!

A lányom  egyik kedvenc ételem hoztam el nektek, könnyű nyáresti vacsora :-)).

Húsmentes “vadas” spaghetti tésztával

Hozzávalók:

3 burgonya, 3 répa, 1 fej zeller és kevés zöldje, 2 hagyma, 3 kisebb petrezselyem gyökér zölddel együtt

1 nagy tejföl, ízlés szerint mustár (és mag is), 1 tk citromleve, só, frissen őrölt bors, babérlevél, 5 – 8 szem borókabogyó, pároláshoz olaj és annyi víz, amennyi ellepi a zöldségeket

A zöldségeket aprítottam (össze lesz turmixolva, ezért lehet nagyobb darabokra is) s kevés olajon, sóval pároltam, fűszereztem (babér, borókabogyó, őrölt bors – elhagyható és helyette lehet borsikafüvet is használni) majd felöntöttem annyi vízzel amennyi ellepte. (ha valaki szereti a száraz fehér bort, tehet hozzá 1 kis pohárral) Amikor a zöldségek megpuhultak és kicsit meghűlt összeturmixoltam, majd visszatettem a tűzre és ráöntöttem a tejföl, citrom és mustár keveréket, ezzel összefőztem  pár perc alatt elkészült. (ha vegánul étkezel, akkor ezt a tejfölös keveréket elhagyhatod, vagy pótolhatod magokból készült ‘tejföllel’, mint például rizsföl, manduföl)

Kifőztem a tésztát, akik vegánok használhatnak tojásmentes tésztát. S a tészta tetejére ráhalmoztam a vadas mártásnak nevezett szószt. A tetejét megszórtam petrezselyemzölddel és pirított fokhagymás zsemlemorzsával. (kevés olajon apróra zúzott fokhagymát és zsemlemorzsát pirítottam, ezt a keveréket sajt helyett is szoktam különböző tésztás ételekhez fogyasztani)

DSCN4613

 Váljék Fénnyé bennetek!

Nincs hozzászólás

Válaszolj.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk! Igyekszünk minél hamarabb válaszolni.

Küldés

Copyright © 2013-2017 BioDoboz.hu | Tárhely és domain szolgáltatónk: Domain-Tárhely.net. | Honlapkészítés: Tsend

Jelentkezz be!

vagy    

Elfelejtetted a belépési adataidat?

Create Account