Kakukkfüves spárga sült hagymával, fokhagymás kölessel salátával

Sziasztok!

 

A mai ételkészítés különösen jó hangulatban telt, mert két nagyon jó barátommal közösen álltunk neki s mindenki szeletelt, fűszerezett s hozzájárult az étel asztalra kerüléséhez. Az ebéd előtt friss gyümölcsöt és aszalványt falatoztunk s mellé mentás – citromfüves limonádét ittunk. Mennyeien könnyű volt.

Kakukkfüves spárga sült hagymával, fokhagymás kölessel salátával

 

Hozzávalók:

Spárga, újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, salátafélék (tölgylevél, fejes saláta és a kertből kipótoltam rukkolával, mizunával és rouge metis, menta, cickafark, édeskömény levélke, friss citromfű)

20 dkg köles, só, frissen őrölt bors, kakukkfű, citomfű, méz, 1 db biocitrom, olaj, víz

Kézműves félkemény sajt (elhagyható)

Első lépésként a kölest készítettem el. A kölest szárazon kicsit pirítom, majd felengedem háromszoros vízzel, ehhez tettem 1 nagyobb gerezd fokhagymát beleaprítottam és fedő alatt megfőztem.

A sajtot egy kedves barátom 2 cm vastagra vágta, melyet aztán egy olaszos fűszerkeverékkel lévén ez egy mozarella féle volt,  befűszerezte mind a két oldalát. Egy külön serpenyőt tűzre tettem és jól felhevítettem majd a sajtot belehelyeztem és mind a két oldalát pirosra pirítottuk (a harmadik adag sütésénél jöttünk rá, hogy a hő hatására nedvesedik a serpenyő, ezért érdemes száraz akár papírszalvétával az adagok sütése közben kitörölni a serpenyőt). Sütés közben citromlével és kakukkfűvel ízesítettük még.

Eközben egy másik serpenyőbe helyeztem egy kevés olajat és a csíkokra szeletelt újhagymát, sóztam majd kevés mézzel meglocsoltam, adtam hozzá kakukkfüvet, citromfüvet, borsot. Ráhelyeztem a spárgát és egy nagyon kevés vízzel felengedtem majd fedő alatt 5 – 7 percig pároltam.

A tegnapi levesből locsoltam rá, de ez elhagyható természetesen, de nem érdemes, mert nagyon finom. A spárgához nagyon jól illik a kakukkfű, kapor, citrom.

 

DSCN4262

 

 

DSCN4266

Ennél jobb képet most nem sikerült készítenem 🙂

És még egy kedves barátnak jutott belőle…

DSCN4276

Jó étvágyat hozzá! Váljék Fénnyé bennetek!

 

 

Nincs hozzászólás

Válaszolj.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk! Igyekszünk minél hamarabb válaszolni.

Küldés

Copyright © 2013-2017 BioDoboz.hu | Tárhely és domain szolgáltatónk: Domain-Tárhely.net. | Honlapkészítés: Tsend

Jelentkezz be!

vagy    

Elfelejtetted a belépési adataidat?

Create Account