Rakott spárga – répa, retek csipsszel salátával

Sziasztok!

A virtuális világ nem teszi lehetővé, hogy tudjátok, hogy egy egyszerű édesanya vagyok, aki nem ‘gaszroblogger’ csak szeret főzni s a Pásztortáska Baráti Kör tagja. Ezért nem is írom, hogy hány percig, hogy mennyi dekát használjatok, és a zöldségek meghámozására és mosására sem térek ki, hiszen ezek a receptek szolgáljanak útmutatóul s tegyétek hozzá azokat az ízeket, technikákat amelyek nálatok beváltak. Egy kisgyermek mellett így is csoda, hogy ennyi ízt tudok nektek hétről – hétre varázsolni, ez azért sikerül, mert hiszem, hogy amit az ember szívvel tesz, az Jó.

 

Rakott spárga – répa, retek csipsszel salátával

Hozzávalók:

1 csomag spárga előkészítve, 3 szál újhagyma, 1 fél csomag száraztészta (vegánoknak tojásmentes, formára mindegy ehhez én kis laskát használtam), 2 gerezd fokhagyma, 0,5 l tejföl

méz,citromfű, citrombors, borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, friss fekete bors, só, olaj, kevés víz

s füstölt parenyicát használtam a terejére

A salátához: répa csíkok, vékony retek szeletek.

A spárga végét megfogom meghajlítom s elroppan, a végét nem használjuk. Olajon a csíkokra vágott újhagymát sóval és mézzel megkaramellizálom, majd hozzáteszem egészbe a spárgát, kevés vizet teszek hozzá és megfűszerezem, nagyon kevés ideig párolom. Közben megfőzöm a tésztát s egy hőálló tál alját meglocsolom olajjal és ráhelyezek egy adag tésztát, majd hosszában a lecsöpögtetett spárgát.

A következő adag tésztát összekeverem a tejföllel és a fokhagymával, kevés frissen őrölt borssal s ráhelyezem a spárgára. A tetejére ráreszeltem a sajtot és kevés fedő alatt párolás után (hiszen, minden meg van benne puhulva) megsütöttem 180 fokon, a sajt színesedéséig.

 DSCN4217

A salátához én a kertből használtam mizunát, rouge metist, rukkolát, zsázsát és a spárga párolásából visszamaradt lében megsütöttem a vékonyra vágott retket és répát majd ráhalmoztam a zöld nyers salátára s kevés olajjal meglocsoltam.

 

DSCN4219

 

DSCN4230

 

Váljék Fénnyé bennetek!

 

Észrevételeiteket a honlapon található Kapcsolat menü gomb alatt tehetitek meg. A receptek mindenki számára elérhetőek és letölthetőek, de arra kérünk, ha máshol használod, jelöld meg a forrást.

Köszönjük!

 

Nincs hozzászólás

Válaszolj.

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ha bármi kérdésed van, írj nekünk! Igyekszünk minél hamarabb válaszolni.

Küldés

Copyright © 2013-2017 BioDoboz.hu | Tárhely és domain szolgáltatónk: Domain-Tárhely.net. | Honlapkészítés: Tsend

Jelentkezz be!

vagy    

Elfelejtetted a belépési adataidat?

Create Account